o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Svatební den fanouška Ritchie s inzultací rozhodčího a kontumací - Promiňte mi to, já byl vožralej jako kráva...

sobota, 09.07.2022 - přejít do komentářů
/titleImg/zpet-v-case-svatebni-den-s-inzultaci-a-kontumaci/1/9413.jpg?width=570

Svatba je významný moment v životě lidském a na svůj svatební den, 17. května 2003 nezapomene fanoušek Bohemians Praha Ritchie, který si ze svatební hostiny odskočil na fotbal. Když jeho milenka, fotbalová Bohemka, dostala v 72. minutě branku a prohrávala 1:2, tak přeskočil plot a pěstí začal tlouct pomezního rozhodčího Ladislava Talpu.

V zápase šlo o hodně. Sparta by vítězstvím získala mistrovský titul, Bohemku by porážka poslala do druhé ligy. Pak najednou ve vršovickém Ďolíčku dali hostující sparťané gól a otočili vývoj utkání.

"V ten moment jsme všichni mysleli, že to byl ofsajd. Cítil jsem, že Bohemka se řítí dolů. Bylo mi jí hrozně líto, Bohemce fandím odmalička a chtěl jsem tam dál chodit na první ligu. Vřelo to ve mně, byl jsem vožralej, nevěděl jsem, co dělám," popisoval tehdy Ritchie, co se mu honilo hlavou.

On a jeho kumpán přelezli železný plot, vběhli na hřiště a do půl těla svlečený Ritchie s bohemáckou šálou přes obličej začal konat. Několikrát udeřil pěstí do zátylku asistenta rozhodčího Ladislava Talpu. Údajného viníka, který neodmával ofsajd... Nicméně jak prokázal televizní záběr, o ofsajd nešlo.

Pořadatelé Ritchieho chytili a předali policii. "Kluci, nezavírejte mě, já se dneska ženil. Pusťte mě, já vám koupím pivo, mám ještě pětikilo," žadonil před policisty, kteří ho nakonec pustili.

Vydal se tedy za kamarády na pokračování svatební hostiny do Pikovic. Už bez saka, které si sundal na betonových schůdkách stadionu, než se rozhodl přelézt plot a vyčinit rozhodčímu. 

"Do rána jsme popíjeli. A když jsem se probudil, došlo mi, jaký průser jsem zase provedl. Ale povídám si - bomba, policajti mě pustili, žiju v nádherné zemi, v ní se všechno odpustí. Já se snad půjdu pomodlit do kostela," pokračoval Ritchie.

Utkání nakonec skončilo kontumační výhrou 3:0 pro Spartu, protože hlavní rozhodčí Jaromír Hlaváč v 74. minutě zápas předčasně ukončil. 

Pět dní po incidentu, vydala disciplinárka rozhodnutí - půlmilionová pokuta a uzavření hřiště na tři soutěžní utkání. Padl nejvyšší možný trest! Z Bohemians sice zaznělo, že všechno by měl zaplatit Ritchie, ale současně bylo jasné, že z něj nikdo nevymlátí ani korunu. Přišel alespoň na stadion a omluvil se klubovému šéfovi Pavlu Švarcovi i fanouškům. "Promiňte mi to, já byl vožralej jako kráva," říkal upřímně s třesoucíma se rukama.

VIDEO Z INCIDENTU:

Autor: redakce

z domovaz tiskuvideosvět hooligansZpět v časeTOP

Bohemians 1905

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace