o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Policie nařídila Slavii, aby vrátila plot do sektoru hostí! Bez uvěznění hostujících fanoušků plotem, odmítá PČR vydat certifikaci způsobilosti pro konání ligových zápasů...

úterý, 20.02.2024 - přejít do komentářů
/titleImg/policie-naridila-slavii-aby-vratila-plot-do-sektoru-hosti-bez-uvezneni-hostujicich-fanousku-plotem-odmita-pcr-vydat-certifikaci-zpusobilosti-pro-konani-ligovych-zapasu/1/10229.jpg?width=570

Když už něco začne fungovat, tak přijde policie a hodí do toho vidle. Vyprávět by o tom mohli v Edenu, kde z nařízení PČR musí vrátit plot do sektoru hostí.

Slavia z nařízení Policie ČR vrací plot do sektoru hostů

Loni na jaře začala Slavia cestu za kultivací sektorů hostů v české lize, ke které se později přidaly i další kluby a celá Ligová fotbalová asociace (LFA), na svém stadionu. Odstranila přední část plotu, sundala sítě a začala pracovat na zlepšení služeb pro hostující fanoušky. Každý zápas klub komunikoval se zástupci Policie ČR a soupeře, včetně jejich SLO a nejvyššího vedení, o tom, jak k nastavení sektoru přistoupit. Při rizikových zápasech, na žádost hostujícího celku nebo při kláních soutěží UEFA, se přední část plotu a v několika případech i sítě, vrátily zpět.

Celý rok Slavia monitorovala fungování sektoru bez přední části plotu a nezaznamenala v soutěžních zápasech jediný problém, který by s jeho odstraněním přímo souvisel. Naopak, nejzávažnější incident se stal v derby se Spartou, kdy byl plot po domluvě se soupeřem instalován. Navíc se jednalo o porušení zákona ze strany několika fanoušků, kterým ani nainstalovaný plot v jejich počínání nezabránil.

Přestože se po roce „bez plotu“ ukázala správnost tohoto kroku směrem ke kultivaci sektorů hostů nejen v Edenu, ale i celé lize, Policie ČR rozhodla o tom, že pokud Slavia plot znovu trvale nenainstaluje, nedostane Fortuna Arena certifikaci na pořádání zápasů nejvyšší soutě.

„Dle naší klubové filozofie musí být podmínky pro domácí i hostující fanoušky stejné. Vidíme to jako základní předpoklad cesty k plně vyprodaným stadionům nejen v Praze, ale po celé republice,“ říká předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a dodává: „Loni jsme iniciovali vznik pracovní skupiny LFA pro podmínky sektorů pro hostují fanoušky a budeme tuto situaci i budoucí změnu v přístupu k fanouškům v rámci celého fotbalu řešit znovu na její půdě.“

Slavia si však nyní nemůže dovolit nerespektovat rozhodnutí Policie ČR, které by vedlo v konečném důsledku k uzavření stadionu. Budeme však jako klub i nadále usilovat o pozitivní reformy fotbalu a o to, aby v každém rozhodnutí směrem k fanouškům zvítězil zdravý rozum.

Po vrácení plotu do sektoru hostů požádá Slavia skrze LFA o schůzku s Ministrem vnitra České republiky Vítem Rakušanem, kterého detailně seznámí s výsledky pozitivního přístupu k fotbalovým fanouškům a bude apelovat na budoucí součinnost Policie ČR v tomto snažení.

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace