o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Viktoria Plzeň - Neapol 2:0

navštívili jsme pátek, 22.02.2013 - přejít do komentářů
Česko – Italské představení v mrazivých Štruncových sadech...
/titleImg/navstivili-jsme-viktoria-plzen-neapol-2-0/1/4774.jpg?width=570

Česko – Italské představení v mrazivých Štruncových sadech (Plzeň – Neapol 2:0)

Ve vyřazovacích bojích Evropské ligy na sebe narazily celky Plzně a italské Neapole. První zápas v Itálii se uskutečnil před týdnem a ve čtvrtek 21. 2. 2013 dorazil italský celek k odvetě do hlavního města kultury 2015 – Plzně. A spolu s ním přicestovalo také několik stovek neapolských fanoušků.

Nejprve tedy pár slov k jižanům. Jak již zbylo zmíněno, v sektoru hostí se sešlo několik set příznivců italské Neapole. Ti se již několik desítek minut před zápasem zahřívali skandováním a zpíváním. S nástupem hráčů na hrací plochu také vytáhli svou vizuální prezentaci. Bílé vlaječky doplnili odpáleným pyrem a navázali tak na pyrotechnickou vsuvku plzeňských v Neapoli. S úvodním hvizdem stoupla hlasitost jejich supportu, který doprovázel takřka celé utkání.

Ve druhém poločase vytáhli také transparenty. Co na nich bylo napsáno se můžete pokusit vyluštit ve fotogalerii níže. Kvůli hustému sněhu bohužel moc čitelné nebyly.
Aktivní plzeňští se sešli v tradičním sektoru za brankou a na úvod utkání si připravili choreografii. Při nástupu vytáhli malovanou plachtu s vyobrazením bojovníka v plzeňských barvách, který byl doplněn modro-červenými igelity po stranách.

Po zahájení hry putovaly nad hlavy diváků na podélné tribuně kartóny. Kartoniáda dala vzniknout nápisu „Viktoria“. Dlužno říct, že se nepovedla úplně na výbornou, ale to si jistě plzeňští zhodnotí sami.

Pokud jsem napsal, že kartoniáda se nepovedla úplně, potom je třeba vyzdvihnout úderný a hlasitý support domácích. Od první do poslední minuty, bez hluchých míst, pestrý repertoár. A závěrečné minuty? Ty se v plzeňském sektoru podobaly čisté euforii. Není se také čemu divit. Celkově v tomto dvojzápase vítězí Plzeň 5:0 a postupuje tak do osmifinále Evropské ligy, kde narazí na istanbulský Fenerbahce. A my můžeme sledovat konfrontaci s horkokrevnými  tureckými fandy.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace