o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme Trnavské Peklo v Žilině

navštívili jsme pondělí, 23.04.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/navstivili-jsme-trnavske-peklo-v-ziline/1/4031.jpg?width=570

Máme za sebou prodloužený víkend, ve kterém jsme najeli více jak 2000 km, za dvě noci naspali jen osm hodin a stihli pro vás zachytit atmosféru hned ve třech zemích.

Naše cesta začala již v pátek, kdy jsme vyrazili do Žiliny, kam přijel trnavský Spartak. V sobotu míříme do Varšavy na zápas Legie s Lechem Poznaň, abychom v neděli završili cestu v pražském Edenu na zápase Slavie se Slováckem. Nutno říct, že každý zápas měl něco do sebe. Ale pěkně postupně...

V pátek sedáme do auta a míříme do Žiliny, abychom konečně viděli ligu našich sousedů v akci. Domácí sice utkání bojkotují, ale má dorazit více jak 2000 fanoušků Trnavy a to je velké lákadlo.

Cestou tam potkáváme na dálnici velké množství fanoušků Spartaku, kteří mají v mnoha případech šály z oken aut a je vidět jak již v autech zpívají.

Přijíždíme do Žiliny, kde je velká koncentrace acabíčků a při parkování se dozvídáme, že takto se parkuje v Praze a ne v Žilině, což pro nás nakonec byla důležitá informace, protože v neděli jsme jeli do Prahy, tak jsme si to natrénovali...

Před branami stadionu dostáváme sadu... Sadu letáků, která nás informuje o důvodu absence domácích ultras na stadionu. Více informací naleznete - zde -

Při vstupu na stadion se naše zraky upřou k jižní tribuně, která je zaplněná do posledního místečka. Díváme se co domácí na severní tribuně, ale bohužel se nám naskytl pohled na velmi prořídlou tribunu.

Atmosféra utkání je tak v režii Spartaku, který si ze zápasu udělal doslova domácí utkání. Hlasitý a vytrvalý support se stadionem krásně nesl a je až nepochopitelné, jak to v Trnavě, která má „jen“ 65 000 obyvatel dělají. V Gambrinus lize by patřili určitě ke špišce. O to větší škoda je, jak to vypadá u ostatních táborů na Slovensku.

Domácí tribuna přeci jenom fandí, ale bohužel to nestojí za řeč. Jen když se, po vedoucí brance domácích, několikrát zapojí celý stadion, tak to má parametry šlágru kola. Hostům není povoleno vnést choreo, a tak se nedočkáváme žádné prezentace ani na jedné straně.

Celkově si cestu na stadion našlo více jak osm tisíc diváků. Těžko odhadovat, kolik bylo na místě fanoušků Trnavy, ale při vedoucí brance domácích, zůstalo i na přilehlých tribunách hodně zkoprnělých hloučků.

Co nás na stadionu Žiliny zaujalo, je kamerový systém, který převyšuje počet 100 kusů, což hovoří samo za sebe...

Kompletní fotogalerii naleznete - ZDE -

Jak vypadal support si můžete pustit ve videu níže. A my jdeme střihat video ze zápasu Legia Varšava versus Lech Poznaň.

Autor: mr

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace