o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme slezské derby v Polsku + VIDEA

navštívili jsme úterý, 04.09.2012 - přejít do komentářů
Fantastická atmosféra ve Wroclawi... Jak Slask, tak Ruch + VIDEO
/titleImg/navstivili-jsme-slezske-derby-v-polsku-videa/1/4318.jpg?width=570

V neděli 2.9.2012 jsme vyrazili do Slezska, konkrétně do Wroclawi, kde se utkal místní Slask proti Ruchu Chorzow. Už před zápasem se hodně těšíme a máme velká očekávání. Už teď můžeme dodat, že byla naplněna.

Po příjezdu do Wroclawi a vstupu do útrob stadionu jsme unešeni. Tady se fotbal dělá prostě jinak, nutno říct, že dobře.

Od začátku panuje fantastická atmosféra z obou stran. Na stadionu je sice „pouze“ 15 000 lidí, ovšem co se zde děje, je něco těžko pochopitelného. Oba tábory rozjíždí parádní support. V domácím kotli je odhadem 5500 fanatiků, které diriguje fantastický support lídr.

Z osobní zkušenosti můžeme říct, že tak dobrého lídra jsme zatím ještě nikde neviděli. Dokázal z už tak skvělého kotle dostat maximum. Chorály se krásně nesou stadionem a stát přímo pod domácím kotlem je zážitek k nezaplacení.

Pyrotechnika je v Polsku zakázaná a padají za její odpálení velmi tvrdé tresty, proto u domácích použita nebyla. Ani další optické prezentace si domácí nepřipravili, ovšem to nic nemění na faktu, že celý zápas byli prostě skvělí. V domácím sektoru jsou i družební fanoušci z Opavy a několikrát je slyšet i pokřik - Hejá Opava. 

Hostů přijelo do Wroclawi 1450 a také o sobě dávali hodně hlasitě vědět. Měli připraveno asi 50 velkých mávacích vlajek, které zapojili do supportu v druhém poločase. Celou show umocnilo ještě zapálení několika dýmovnic a stroboskopů. Po skončení zápasu si doslova vyžádali svými hesly hráče ke kotli.

Ruch opět prohrál, prozatím nezískal ani bod v soutěžním zápase nové sezóny a nevstřelil ani gól. U kotle pak neprobíhalo nadávání hráčům, jak by se mohlo v první moment zdát, naopak fanoušci fotbalisty povzbuzovali a hecovali k lepším výkonům. Pak přišla na řadu oboustranná děkovačka a po 15 minutách také odchod ze sektoru.

Zápasu byl přítomen i dnes jmenový kouč Slasku Stanislav Levý. Ve Wroclawi si rozhodně na podporu fanoušků stěžovat nebude. Sám byl po zápase z atmosféry unešený.

Video ze supportu obou táborů

Video ze supportu Slasku Wroclaw


Video ze supportu Ruchu Chorzów

Kompletní fotogalerii otevřete kliknutím na fotky






















Autor: Mara & RadekN

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace