o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Co přineslo 5. kolo? Pyro, chorea, sprosťárny...

Souhrn kola úterý, 28.08.2012 - přejít do komentářů
Po 4. tragickém kole máme za sebou solidní kolo, ale strop je daleko
/titleImg/co-prineslo-5-kolo-pyro-chorea-sprostarny/1/4305.jpg?width=570

V Gambrinus lize bylo odehráno v pěti dnech 5. soutěžní kolo, a tak přichází na řadu naše tradiční shrnutí nejzajímavějšího dění na tribunách. S potěšením můžeme říct, že předchozí kolo bylo překonáno lehce patkou, na druhou stranu strop je ještě vysoko. Některé zápasy doprovázela výborná atmosféra a nechyběly ani optické prezentace. Návštěva kola se již potřetí zrodila v Plzni, na utkání s Mladou Boleslaví si našlo cestu 9 685 diváků.

Slavia Praha – Brno 5:0 (6 163 d.)
Ve čtvrteční předehrávce byla z hlediska atmosféry vysoko nastavena laťka pro zbylé zápasy. O skvělé představení se postarali Slávisté. Velmi početný kotel, výborný support, bavení se fanděním, červeno-bílé pruhy, které doplnily natrhané papírky, balónky, konfety, vlajky a dvě dýmovnice v klubových barvách, to vše od nich bylo k vidění a slyšení. Slavii ovládla euforie. Při tom všem se však neztratilo přibližně 150 příznivců Zbrojovky, jež fandili a byli slyšet i za velmi nepříznivého stavu na jejich straně.


Jihlava – Olomouc 1:1 (3 590 d.)
Moravské utkání se na tribunách hrálo podle jihlavských not. Již před výkopem absolvovalo 65 fanoušků domácích, vybavených vlajkami na tyčích a pyrotechnikou, průvod městem. Se začátkem utkání se na tribuně za brankou a v kotli konala konfetiáda a na řadu přišlo také choreo, které se vztahovalo k extrenérovi Jihlavy Romanu Pivarníkovi, jež je nyní ve službách Olomouce. Domácí kotel obsadilo zhruba 160 fanoušků a ve spolupráci s diváky na nové tribuně byla stupňována síla podpory. Mužstvo z Hané vytrvale povzbuzovalo 25 fanoušků. 


Příbram – Dukla Praha 1:1 (nahlášeno 1 875 d.)
Z historického hlediska pikantní zápas postrádal dobrou atmosféru. Na domácí straně se o podporu snažila necelá jedna desítka fanoušků, Duklu přijely podpořit dvě desítky fanoušků.

Slovácko – Teplice 2:1 (4 042 d.)
Fanoušci Slovácka si na své půdě nepřipravili žádnou optickou aktivitu, a tak zůstalo „jen“ u výborného supportu. Zaplněný kotel předvedl pestrou zásobu svých chorálů a fanděním se bavil. Sektor hostů byl obsazen 10 fanoušky Teplic.


Plzeň – Mladá Boleslav 2:0 (9 685 d.)
Plzeň má velmi nabitý program a její fanoušci se mají co ohánět. Západočeši tentokrát odpálili drobnější pyro a zaplněný kotel se postaral o standardně výborný support. Na straně Mladé Boleslavi stálo 30 příznivců a ti se prezentovali občasným supportem.


Hradec Králové – Ostrava 1:1 (5 120 d.)
Divácky atraktivní utkání jsme si vybrali pro naši návštěvu a určitě nelitujeme, byli jsme svědky solidní atmosféry a mnoha produkcí. Votroci na úvod utkání vhodili k hřišti konfety, po půlhodince prostřednictvím nápisu popřáli k narozeninám trenérovi a brankáři, přičemž nechyběly černé a bílé balónky, a své vystoupení na konci utkání završili podsvíceným choreem s tématikou AMF. Support domácích byl vytrvalý, hlasitý a celkově na velmi dobré úrovni. Chachaři tradičně v několika stovkách zaplnili sektor hostů a okolí, za což si zaslouží uznání, avšak support měl tentokrát mezery. Naopak velmi povedená byla hlavní produkce, jež obsahovala zlaté kartony, znak Baníku a nápis na plotě „King Baník“. Dílo doplnila ještě dýmovnice. Vedle toho měli hosté připravený nápis „Výjezd o víkendu, pro nás nezvyk…“.




České Budějovice – Liberec 0:2 (2 920 d.)
Atmosféru lze hodnotit ve znamení snahy. Na domácí straně se snažilo fandit na 20 skalních. Ve svém sektoru měli roztaženou sektorovku a v průběhu utkání se u nich objevila skládačka ze čtyř kartonů, která obsahovala letopočet 1905. Liberec přijelo podpořit 45 fanoušků. V tomto počtu to lépe jak průměrně nešlo.

Jablonec – Sparta Praha 1:2 (5 958 d.)
Šlágr kola sledovalo nebývale zaplněné hlediště jabloneckého stadionu. A kulisa byla solidní. Optickou prezentaci, a to velmi originální, si připravil domácí kotel. Sparťanský sektor byl plný a nesl se z něj support na slušné úrovni. Během zápasu byla použita drobná pyrotechnika.


Nuda nebyla ani při některých zápasech 2. ligy. Zaujali fanoušci Opavy, kterých do Olomouce na utkání proti holickému klubu dorazilo na 130. Dokázali vytvořit výbornou atmosféru, přičemž u nich byly k vidění vlajky, stroboskopy a dýmovnice.



Aktivní byli také fanoušci Mostu při zápase s Vlašimí. Připravili si choreo, které sloužilo jako žertík na jistou fanynku Vlašimi. Necelá padesátka příznivců se prezentovala ještě malými zeleno-bílými mávačkami a sympatickou podporou po celý zápas.


Určité aktivity byly vyvinuty i v exligovém zápase Zlín – Bohemians 1905. Hosty přijelo podpořit přibližně 60 fanoušků a objevila se u nich pyrotechnika. Kotel ševců tvořilo 25 členů. Na tomto utkání byla zaznamenána nejvyšší návštěva 4. kola 2. ligy, sledovalo jej dle hlášení 2 486 diváků.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace