o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

1. liga začala - Dukla Jihlava versus AZ Havířov

navštívili jsme čtvrtek, 12.09.2013 - přejít do komentářů
V Jihlavě pochod, pyro, choreo a kvalitní support
/titleImg/1-liga-zacala-dukla-jihlava-versus-az-havirov/1/5280.jpg?width=570

Ve čtvrtek 11. 9. 2013 nám začala druhá nejvyšší hokejová soutěž. V prvním kole jsme navštívili utkání na Vysočině. Střetly se v něm celky Dukly a AZetu. Tedy domácí Jihlava proti hostům z Havířova.


Fanoušci Jihlavy se již před utkáním scházejí na místním náměstí a společným pochodem městem se přemisťují k zimnímu stadionu. Domácí příznivci již při pochodu ladí hlasivky a dávají najevo, ke kterému týmu patří. V pochodu se objeví také nějaká pyrotechnika a celý pochod je doprovázen několika bubny a také trumpetami, které hrají i v průběhu zápasu v domácím sektoru velkou roli.

Přesně v 17 hodin a třicet minut je vhozeno úvodní buly letošní sezóny a fanoušci se tak dočkali toho, na co tak dlouho čekali. Se začátkem utkání se v domácím sektoru nad hlavami objeví pěkná choreografie s namalovaným hokejistou a nápisem: „Mlátíme to od A do Z“. Na této straně jsou také po dobu zápasu vyvěšeny dva transparenty jako poděkování hráčům.

V sektoru hostí se sešlo 140 příznivců Havířova a od začátku utkání nenechávají nic náhodě a hlasitě o sobě dávají vědět. Utkání se tak hraje ve výborné atmosféře, ke které přispívají oba fanouškovské tábory. Pokud bychom měli hodnotit, tak Jihlava volí kratší pokřiky a využívají hodně bubnu a také trumpet. Tím si ale poněkud škodí, občas je více slyšet trumpeta, než cokoliv jiného. V sektoru se sešel velmi slušný počet fandů, a když se do fandění opřou, opravdu to stojí za to! Často jsou k vidění mávací vlajky na tyčích, občas mávání šálama a předvedli také výbornou opakovačku s protilehlou tribunou. Opravdu bylo vidět, že se lidé na hokej těší a fanděním se baví…

Ale na hokej se těší také Havířovská Zvěř. Ta předvedla širokou škálu chorálů a pokřiků.  A prakticky stejná slova jako o Jihlavě můžeme použít i zde. Když se Havířov do fandění opřel, mělo to pořádnou sílu.
Havířov se prezentuje i po optické stránce. Nejprve fanoušci vytahují transparent k narozeninám pro svého kamaráda, a ve třetí třetině se v kotli hostí objeví choreo. To se skládá ze tří části: 1. Transparent „AZ nad zlato“, zlaté folie, a menší plachta s malovaných logem AZetu.

Utkání končí výhrou domácích, ale v hledišti to ani poznat není. Radují se oba tábory a konec utkání okoření pyroshow na obou stranách, po kterém následuje děkovačka s hráči.

Končí tak utkání prvního kola první hokejové ligy a můžeme si jen přát, aby takových utkání bylo více…

Níže nabízíme video z utkání a také další fotografie.

A pokud jste navštívili nějaké zajímavé hokejové utkání, napište nám, pošlete nám fotografii. Web supporters.cz tvoříme všichni společně...

 

Autor: Mara & DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace